Un cuvant mai frecvent ca cel al numelui presedintelui din ultimele 2 luni. Uzat, enervant, speculat dar si plin de suferinte pentru cei care nu traiesc in centrul societatii urbanizate ci undeva la sat.
In contextul acesta ma gandeam cam care e diferenta intre greul si usorul vietii zilnice pentru omenii din orase si pentru cei din zonele rurale. La munte pot exista si 6 luni de izolare pe an, mai la deal 3 luni, in oras cateva saptamani de trafic putin ingreunat (+ accidente o gramada). De ce e asa de greu ? de ce sint 2 forme de locuire si implicit de viata sociala distincte ? si in alte tari mai traditionale sau mai inapoiate exista aceleasi probleme cu natura ?
Parerea mea:
- vor exista tot timpul mai multe dar cel putin 2 forme de organizare, urbana si rurala dupa preferintele oamenilor, chiar daca pana in acest moment (istoric) aceasta preferinta este mult mai mult o constrangere.
- comunitatile unite de oameni indiferent de zona pot face fata mult mai bine problemelor de tipul acesta si nu trebuie sa depinda de conducerea politica a tarii
- peste tot in lume existe aceleasi probleme si confruntari cu natura doar solutiile si rezolvarea sint diferite.
Acum in 18 martie 2012 in Oradea sint 20 grade; de-o saptamana noaptea se masurau inca temperaturi negative. Deszapezirea o aduce soarele.
Ieri am fost in intampinarea naturii cu Leo si Lia iar peisajul arata cam asa la cc. 600m altitudine pe dealurile din zona Ciucea-Cizer.
Prin 10 martie zona Bratca- Damis arata asa http://leosuteu.homeip.net/ture/articol.php?index=21