miercuri, 16 octombrie 2013

ALT FEL



Vad multa agitatie si o graba de a salva Romania de pe o zi pe alta.
Deodata apar toate posibilele motive pentru care sa ne revoltam, cianura, fracturare, legi speciale, demiteri prin fax, abuz pe domeniu privat; dar de multe nici nu aud ca lucrand ca tot omul imi scapa probabil alte cauze la fel de importante.
Ghimpele nostru sint politicienii, dupa cum spunem mereu, apoi semenii nostri care nu ne iau protestele in serios, apoi noi insine cand nu gasim energia si entuziasmul necesar pentru a mai pulsa cu o idee sau actiune.
Cred ca, nici daca ar pleca toti politicienii maine si am putea ocupa guvernul, presedentia, nu am reusi sa salvam de pe o zi pe alta nimic. Imi pare periculoasa credinta intr-un ideal al 10-30-100 mii de oameni in comparatie cu populatia votanta de cc. 6-8 milioane (cred) care traiesc intr-un somn adanc al intelegerii, empatiei, increderii intr-un ALT FEL.
Bun, prima data salvam Rosia Montana, apoi Sanmartinul, Pungestiul, apoi Romania, numai ca e clar ca ar trebui sa salvam apoi lumea intreaga. Vor toate obiectivele astea sa fie salvate? Oamenii aceia care populeaza spatiul vor sa-I salvam?
Da, vreau sa ne implicam in fiecare oras, sat, comuna, catun in fiecare problema dar trebuie aplicata o strategie. Implicarea trebuie sa fie Consistenta, Repetitiva, Constructiva, si gandesc de la sine inteles, Nobila.
Sa nu ne bazam doar pe puterea internetului ce sa facem o ecologie a propriei logici si sa ne bazam la fel de mult pe intalnirea directa fata in fata, pentru a ne zbate si dezbate rand pe rand catre ceva care dureaza, daca vrei poti sa-i spui educatia si cunoasterea unui ALT FEL de a trai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu